Tondone wong munafik

Title: Tondone Wong Munafiq
Published: Thu, 19 Sep 2013 17:17:00 +0700
Categories: ALL Katagori, Syiiran Pengasuh,
Content:

اللهمّ صل وسلّم على # سيدنا ومولانامحمد

عددما بعلم الله صلاة # دائمة بدوام ملك الله

Tondo munnafiq – ono telu – weruhono

Dawuhe gusti – kanjeng nabi – kang dipercoyo

Sopo biso – ngedohi – bakal mulyo

Kang ngelakoni – akhire – bakal ciloko

Nomer siji – Lamon omong – Deweke  goroh

Nomer loro – dipercoyo – deweke cidero

Nomer telu _ lamun janji – yo suloyo

Perkoro telu- kelakuan olo – yo dohono

Mulo iku – lamun omong – di ati ati

Ojo goroh – wong kang goroh – dilaknati

Urip soro – gak dipercoyo – sampek mati

Besok akhire – bakal disikso – bakal rugi

Jujur iku – sifat wajibe – kanjeng nabi

Kudu ditiru – di goceki – lan dilakoni

Poro konco – podo seneng – Lan naati

Ono suwargo – bakal oleh – widodari

Amanah iku – perhiasan – kang paleng indah

Wong kang mulyo – Ahli ilmu – istiqomah

Bagus amale – Luhur drajat e – Ahli ibadah

Rizqi barokah – uripe mulyo  – Husnul khotimah

Mulo iku – lamun janji – ditetepi

Ojo cidero – ojo suloyo – akhire rugi

Rugi dunyo – rugi akherat – digowo mati

Ono kubur – disikso – digepuk cemeti

Amin Amin – Ya Allah – Robbal Alamin

Amin Amin – Ya Allah – Robbal Alamin

Amin Amin – Ya Allah – Robbal Alamin

Walhamdu – Lillahi – Robbil Alamin

                                                                                      

Ngawonggo, 18 Oktober 2012 M

                         2 Dzulhijjah 1433 H

Penulis

 

KH.M.Ridlwan Alkanma,S.Ag

Iklan