Lungo Haji

Title: Lungo Haji
Published: Thu, 19 Sep 2013 17:20:00 +0700
Categories: ALL Katagori, Syiiran Pengasuh,
Content:

 صلّ وسلّم دائما على احمد ×2

والأل والاصحاب من قد وحّد ×2

 

Ayo poro konco – njalok – lungo haji

Marang gusti Allah –  pangeran – kang moho suci

Dungo marang Allah –  Di Barengi – Sholat wengi

Ojo lali fatihah – di woco – satus siji

 

Sholawat ibrahimiyah – di woco – saben dino

Sa’ba’dane sholat – limang waktu – podo ilingo

Sholawat kapeng sewu – malem jum’at – lakonono

Dungo thowaf talbiyah – saben dino – yo diwoco

 

Ati kudu grengseng – kepingin – lungo haji

Duwe tegal sawah – di dol – ndang diurusi

Kanggo daftar haji – lungo – ing tanah suci

Insaallah selamet – lan ora – bakal rugi

 

Ono Tanah Suci – Tujuane – Mung Ibadah

Ati Kudu Sabar – Orakeno – bantah bantah

Senajan dilarani – ora mbales – kudu betah

Akhire ibadah e – lan dungane – mustajabah

 

Haji ingkang mabrur –  Balesane – Mung suwargo

Besok ing akherat – ora bakal – mlebu neroko

Ora keno sombong – lan ora keno – duroko

Ono tanah suci – balesane – saknaliko

 

Panggonan mustajab – weruh – ono ing mekah

Ono ing multazam – hijir ismail – elor e ka’bah

Bukit shofa marwa – maqom ibrahim – muzdalifah

Mina lan arofah – Raudloh – Masjid Madinah

 

Gusti pangeran kulo – Kulo nyuwon – waget haji

Dateng tanah suci – saben tahun – dituruti

Anak bojo kulo – wong tuwo – lan poro santri

Oleh ridlone Allah – Pangeran – Kang moho suci

 

Amin  Amin Amin – Amin Amin Amin

Amin  Amin Amin – Amin Amin Amin

Amin  Amin Amin – Amin Amin Amin

Amin  Amin Amin – Ya Allah Robbal Alamin

 

            Ngawonggo. 03 Oktober 2012 M.

                                   16 Dzulqo’dah 1433 H.

Penulis

 

KH.M.Ridlwan Alkanma,S.Ag

Iklan